课程查询
大华雅思
大华雅思
SAT语法-句子和句子之间的逻辑关系
题型一:给你五句话,问哪个句子能够被删掉,我把可以删掉的选项和它前后的一句话摘抄了下了,然后通过对比,看做这种题是否有某种技巧
案例分析-真题
Example one :
Brannic’s company put Africa American newspapers into wide circulation across the country . Though viewed as a modern means of mass communication, newspaper is in fact date back to ancient Rome. Increased circulation brought more income with which African American publishers could improve production .
显然我们能看到第一句into 的宾语,是第三句的主语。是否是有紧密的联系呢

Example two
Clear decision making has become a more urgent challenge as more tourists are attracted to Antarctica . Scientists living on Antarctica were not always as careful to preserve the pristine environment as they are now. Tour operators are working with treaty members to devise regulations and there are plans to assess the environmental impacts of tours .
答案好象没有example one 那么对应,其实也有一个同根词的对应“tourists = tour.”
 
Example three
I have watched him at dinner ; his eyes are fixed on whoever is speaking , and he nods his head at every remark. My father emerges from such a conversation with what I believe is a true sense of the speaker’s meaning. In the same way , we choose our friends .
In the same way, we choose our friends :有关键的信号词:“in the same way “说明前面的内容应该是一个交朋友的方法。注意信号词
 
案例分析-OG
You can imagine why. Birdcage elevators were make of open metalwork , just like birdcages . Hotel gusts were reluctant to climb many flights of stairs several times daily , rooms on the lower floors were considered premium.
信号词why….说明后面跟的句子应该是前一观点(前一句话)的原因,所以往前面再读一句: Prior to this time , hotels and other buildings were a maximum of only four or five stories high. 不难读出里面的因果关系
 
题型二: 把某一句话插在某个部分
案例分析-真题
1.插在文章的中间-我们给出正确答案的前一句和后一句作为比较
It (the painting ) was inspired by a poem of Paul Laurence Dunbar. Although it is realistic , the painting isn’t like a photograph.
单看这句,其实不足以说明although it is realistic 是正确的,假如你往前再看一句你会发现realistic 有一个对应。 从这里,应该受到点启发,有时候可能不只是前后的一句。经验主义认为,往往需要多读的一定是往前读,而不是往后读。
One of his most famous works is a realistic painting by the name of  “ The banjo Lesson.”
 
2.加上一句话,然后能够更好的对某个段落进行补充;
Example one :段落第一句:Clear decision making has become a more urgent challenge as more tourists are attracted to Antarctica .
正确答案:Last year , more than 10000 tourists visited Antarctica, bringing soiled boots , climbing gear, and trash to many locations .
 
Example two :段落第一句: The introduction of the chili pepper had a tremendous impact on the balance of power among the European countries that were already involved in the black pepper trade, and , what was even larger in scope, on Asian and European cultures.
           正确答案:   A more detailed discussion of how the introduction of the chili pepper influenced Asian and European cultures.
 
3.把某句话放在文章的最后。我们给出答案和这个答案所对应文章句子的对比
Example one :文章倒数第二句/第三句
But  instead of black pepper , they found the chili pepper and discovered that it had many advantages over black pepper. Among them was that it (chili pepper ) was a lot easier to grow than black pepper: it could grow in cool regions as well as hot ones
正确答案: Suddenly , there was a hardy alternative to black pepper.
 
Example two :
文章倒数第二句:
In one Welsh village , the decaying remnants of a castle sit beside cozy brick houses on an ordinary street .
正确答案: There , medieval austerity stands in bold relief against a background of modern comfort.
语意的一个对应。。
 
文章倒数第二句/第三句
According to “ Wallach , “ if you begin to know your enemy , if you begin to understand your enemy , it’s enemy ,if you begin to understand your enemy, it’s inevitable that you will begin to feel some empathy .” He believed that peace has to start among the young, being that the hatred of the adults in the campers’ homelands is very deeply ingrained
 
正确答案:Thanks to Wallach’s conviction , over 2000 camperrs are now helping to sow the seeds of peace around the world.
大华雅思